Jhumka oorbellen

Bij Baldev Juwelier Amsterdam vindt u een zeer grote collectie van Indiase oorbellen. Op de website ziet u niet alle modellen. De Jhumka is een traditionele oorbel die u terug vindt bij de Indiase juwelier. Het is een zeer verleidelijke, vrouwelijk ontwerp, die thuishoort in de collectie van elke vrouw! De Jhumka wordt gekenmerkt door de hangende halve bol met versieringen. De halve bol heeft soms in het midden nog een hangende druppel, hangende kettingen, of juist nog meer hangende halve bollen. De Jhumka kan dus bestaan uit meerdere lagen. De onderste rand van de halve bol heeft versieringen in de vorm van kleine druppels. De bewegelijkheid van de hangende bol met versieringen maakt deze oorbel juist zo speels en begeerlijk. De Jhumka’s bestaan er in verschillende uitvoeringen en decoraties. Zo kunt u Jhumka’s vinden van filigrein werk, meenakari werk, polki, bi-color goud, modern look, antiek look, en nog veel meer.

Indiase-oorbellen-22kt-goud-blogbaldev

Jhumka’s zijn een paar oorbellen met een traditionele en toch trendy uiterlijk en hebben ingewikkelde motieven, patronen en ontwerpen. Het is een must-have in iedere accessoire lade. Jhumka’s kunnen de perfecte finishing touch aan je outfit bieden, als je weet hoe je ze met je outfit moet stylen. Hieronder volgen een paar tips om de juiste jhumka te kiezen:

1. Bepaal je gezichtsvorm

Net zoals iedere kapsel niet bij iedere gezichtsvorm past zo past ook een jhumks niet bij ieder gezicht. Als u een ronde gezichtsvorm heeft kunt u het beste gaan voor een Jhumka die lang en asymmetrisch is. Als u een wat slanker en langer gezicht heeft is het mooier als u voor bali’s gaat met jhumka’s of juist hele grote en fijn bewerkte jhumka.

Indiase-oorbellen-22kt-goud-blogbaldev

2. Kies de juiste jhumka afhankelijk van de kledingstijl

Er bestaan genoeg jhumka ontwerpen, maar het is de kunst om de juiste uit te kiezen die bij je past. Een drukke Jhumka Bali in combinatie met jeans zal een zekere mode-faux-pas zijn net zoals je piepkleine jhumka’s zou dragen op je nieuwste designer lehenga. Simpele lange jhumka’s op een daily kurta-top is een aanrader, simple but elegant. Eenvoudige Bali Jhumka’s zijn een afmakertje voor op je jeans. En grote Jhumka’s op je traditionele kleding is The Finishing Touch.

3. Tijdens welke gelegenheid wilt u de Jhumka dragen?

Als je de Jhumka ’s avonds gaat dragen kies dan voor eentje die groot is en blinkt, zodat hij opvalt. Je draagt je Jhumka niet voor niets. Als je van plan bent om een Jhumka te dragen op een rustiger evenement kies dan voor een klein en fijn bewerkte Jhumka met veel details.

4. Wees creatief en experimenteer met uw unieke Jhumka.

De jhumka kunt u dragen op verschillende soorten traditionele outfits zoals, op een anarkali, een saree of een kleurige punjabi salwaar kameez. De jhumka kunt u ook combineren met andere accessoires zoals een maangtikka.   Kom je er niet uit? Kom dan langs op de zaak voor een persoonlijk advies! Copyright © 2018 Baldev Juweliers