Surinaamse sieraden

View as Grid List

Items 1-12 of 308 Products

Page
per pagina
Set Descending Direction
View as Grid List

Items 1-12 of 308 Products

Page
per pagina
Set Descending Direction

Onze surinaamse sieraden

Surinaamse sieraden van hoogwaardig goud en zilver

Surinaamse sieraden hebben een unieke en kenmerkende stijl die de rijke cultuur en het erfgoed van Suriname weerspiegelt. Deze prachtige sieraden worden vaak vervaardigd uit hoogwaardig goud en zijn bijzonder populair in 18 en 22 karaat goud. Hoewel er ook sieraden verkrijgbaar zijn in 14 karaat goud, genieten de hogere karaat gouden sieraden de voorkeur in Suriname om verschillende redenen.

Hoogwaardige Gouden Sieraden: Kwaliteit en Duurzaamheid

Een van de belangrijkste redenen waarom hoger karaat gouden sieraden populair zijn in Suriname, is de hoge kwaliteit en duurzaamheid. 18 en 22 karaat goud bevatten een groter percentage zuiver goud, waardoor ze minder vatbaar zijn voor slijtage en vervorming.

Surinamers hechten veel waarde aan langdurig gebruik en het doorgeven van sieraden als erfstukken, en deze hogere karaat gouden sieraden bieden door hunduurzaamheid die mogelijkheid.

Culturele Betekenis: Goud als Symbool van Welvaart en Prestige

Daarnaast speelt ook de culturele betekenis een rol. Goud wordt beschouwd als een symbool van welvaart en status in de Surinaamse cultuur. Het dragen van sieraden van hoger karaat goud wordt vaak gezien als een teken van succes en prestige. Het is een manier voor mensen om hun welvaart te tonen en hun sociale status binnen de gemeenschap te versterken.

Bovendien waarderen Surinamers de fijne details en vakmanschap die gepaard gaan met hoger karaat gouden sieraden. De hogere concentratie van zuiver goud maakt het mogelijk om complexe ontwerpen en gedetailleerde patronen te creëren, wat resulteert in prachtige en verfijnde sieradenstukken die opvallen. Baldev Juweliers is bij uitstek goed in het vervaardigen van dergelijke sieraden. 

Gouden boei, Zilveren boei en de mattenklopper: Iconische Surinaamse Sieraden

Surinaamse sieraden zijn niet alleen beperkt tot hoogwaardig goud, maar omvatten ook specifieke sieraden zoals de Gouden boei, Zilveren boei en de ring genaamd de mattenklopper. De Gouden boei staat symbool voor welvaart en geluk, terwijl de Zilveren boei een betaalbaar alternatief biedt met een vergelijkbaar ontwerp. De mattenklopper-ring, gemaakt van hoogwaardig goud, heeft een uniek ontwerp dat bescherming en afweer symboliseert tegen negatieve energie.

Whatsapp chat Whatsapp chat
Whatsapp chat Whatsapp chat