Gouden ringen

Droomt u van een nieuwe schitterende gouden ring aan uw vinger? Met onze uitgebreide, unieke collectie gouden ringen voor dames en heren kan deze droom werkelijkheid worden! Geniet van het winkelen!

View as Grid List

Items 1-12 of 333 Products

Page
per pagina
Set Descending Direction
View as Grid List

Items 1-12 of 333 Products

Page
per pagina
Set Descending Direction

Over onze gouden ringen

Gouden ringen wordt al sinds mensenheugenis gedragen en blijven ook vandaag de dag onverminderd populair. Herinnert u zich sprookjes als 1000 en 1 nacht nog? Die blijft ons betoveren.

Op deze pagina vindt u ons aanbod gouden ringen. Een gouden ring van ons bestaat uit 14, 18 of 22 karaat goud. De meeste Nederlandse juweliers bieden enkel 14 en soms 18 karaat. Dus bent u een geelgouden fijnproever, dan bent u hier aan het goede adres. Natuurlijk zouden wij geen waar traditionele juwelier en edelsmid zijn wanneer dit alles zou zijn dat we aan zouden bieden. We bieden u verder naast geelgouden ringen dan ook roségoud en witgouden ringen.

Onze ruime collectie biedt u de kans die ring te kopen waar u al jaren naar op zoek was. Of u nu zoekt naar een gouden heren of dames ring, wij hebben het in huis! Bedenkt u zich wel dat wij op onze website slechts een deel van ons gehele aanbod tonen. Zit uw gouden ring er niet tussen? Kom dan zeker kijken bij ons op locatie in Amsterdam-Oost.

Geschiedenis

Het dragen van een gouden ring is tegenwoordig vooral een kwestie van smaak. In het verleden deden gouden ringen echter ook dienst als statussymbool. Dit komt mogelijk ten dele voort uit de oudheid. Zo waren er in Egypte regels verbonden aan het dragen van edelmetalen ringen. In de regel droeg daardoor alleen de hogere klasse een gouden ring. Ook de romeinen droegen ringen voornamelijk met een specifiek doel. Zij begonnen met de traditie van het dragen van een ring voor verloving. Wat voor soort ring dit was werd bepaald door de maatschappelijke positie en de maatschappelijke status van de drager. Net als bij de Egyptenaren droeg ook bij de romeinen enkel de hogere klasse een gouden ring. Naargelang de middeleeuwen aanvingen mochten echter meer en meer mensen gouden ringen dragen. En dit zet zich voort tot vandaag. Vandaag is een gouden ring niet langer enkel een symbool van status. Vandaag is het meer een symbool van goede smaak. 

Waarde van een gouden ring Gouden ringen

Los van deze symbolische waarde heeft een gouden ring nog een erg groot voordeel. Namelijk, de intrinsieke waarde. Wanneer je jezelf of iemand anders een gouden ring cadeau doet dan geef een toekomstbestendig geschenk. Wanneer u uw gouden ring, of een ander mooi sieraad, op een dag doorgeeft aan de volgende generatie is dat de eerste stap na een generatie-verbindend juweel. Na u kan uw dochter of zoon hem dragen, en daarna de volgende en zo verder. 

U zou kunnen overwegen voor een ring van nepgoud te gaan. Maar bedenk u wel, die ring belandt uiteindelijk in de vuilnisbak, waar u een echte ring altijd weer kan doorverkopen voor zijn oude waarde en vaak zelfs een hogere waarde!

 

 

 

 

Whatsapp chat Whatsapp chat
Whatsapp chat Whatsapp chat