KARWA CHAUTH
Karwachauthbanner

Een dag die bij ieder getrouwde Hindoestaanse vrouw bekend is, Karwa Chauth. De vrouw vast de hele dag en wenst hierbij voor een lang leven van haar echtgenoot en voor een gelukkig gehuwd leven samen. Karwa staat voor ‘klei pot’ en Chauth voor ‘vierde’, omdat het op de vierde dag van de Karthik maand valt volgens de Hindoe kalender. De man breekt de vast van de vrouw door haar water te laten drinken uit de kleipot. Karwa Chauth is een eendaags festival die negen dagen voor Diwali wordt gevierd door vrouwen.

Op deze dag maken de vrouwen zich op door nieuwe kleding, sieraden en cosmetica te dragen. Een Karwa Chauth-look bevat gouden sieraden, kaanch ki churiyan, sindoor, bindi en mehndi. De kleren die ze dragen zijn traditioneel rood of roze van kleur, wat ook tijdens het huwelijk gedragen wordt. De gouden sieraden die zij op die dag dragen en ontvangen is iets wat niet mag missen in het ritueel. De gouden sieraden zorgen namelijk voor geluk en welvaart in de familie. De vrouwen worden als Lakshmi van het huis gezien en is het belangrijk dat zij ook gouden sieraden dragen. Aan het einde van de dag breekt de man de vast van de vrouw en geeft hij haar een cadeau als dank voor haar liefde en toewijding in het huwelijk.

indiase-trouw-dulhin-sets-22-karaat-goud

Maak deze Karwa Chauth speciaal voor uw geliefde vrouw door haar te verassen met een gouden sierraad van Baldev Juwelier! Kijk in onze webshop voor een geschikt Karwa Chauth cadeau of kom langs in de winkel voor een persoonlijk advies.

Copyright © 2018 Baldev Juweliers