5- DELIGE DULHIN TROUW SET

Gaat u binnenkort trouwen of wilt u een dulhin set cadeau geven? Dan bent u bij Baldev Juwelier in Amsterdam aan het juiste adres. Onze collectie bestaat uit prachtige, handgemaakte en exclusieve Indiase trouwsets. De traditionele Indiase bruid maakt gebruik van de ‘Solah Shringaar’, de zestien onderdelen, om de complete bruidslook te krijgen voor haar huwelijksdag. In de huidige samenleving kiest de moderne bruid vaak voor een simpele look voor haar grote dag. Vijf onderdelen uit de ‘Solah Shringaar’ zijn erg geliefd door de vrouw om haar op te maken voor de trouwdag, de 5- delige Dulhin set.   In dit artikel vertellen wij u uit welke onderdelen de 5-delige Dulhin set bestaat.  

  1. Handsieraad

Armbanden, churia’s of bracelets zijn essentiële bruidssieraden om de handen van de dulhin te versieren en te bewonderen. Tijdens de huwelijksdag draagt de bruid minimaal één gouden armband wat gecombineerd kan worden met glazen armbanden (kaanch ki churiyan).

Armbanden
  1. Maangtikka

Een maangtikka wordt door middel van een ketting vastgemaakt aan het haar. De tikka komt op de midden scheiding te zitten en de sierlijke hangende hanger komt op het voorhoofd te zitten, de Agya Chakra. De Agya Chakra is een plek op het voorhoofd van de vrouw die wordt gesymboliseerd als de plek van bewaring. Het is de heilige unie van man en vrouw, op een spiritueel, fysiek en emotioneel niveau. De vrouw draagt op de trouwdag voor het eerst een maangtikka. Tijdens de huwelijksceremonie wordt de maangtikka opgetild en de scheiding gevuld met Sindoor. Onze collectie bestaat uit verschillende modellen maangtikka’s. Als u een groter hoofdsieraad naar eigen ontwerp wenst kan er in ons atelier altijd een Maang-patti gecreëerd worden.  

 

  1. Collier

De collier is het allerbelangrijkst, want die grijpt vaak meteen de aandacht. De collier versterkt de algehele uitstraling van de bruid en voegt glamour toe aan haar persoonlijkheid en outfit. De collier en oorbellen zijn in vele uitvoeringen beschikbaar. U kunt kiezen voor een traditioneel fijn bewerkte 22 karaats collier en oorbellen of voor één die is ingelegd met stenen voor een modernere look. Als u een trouwjurk neemt die bewerkt is met stenen dan kunt u het beste gaan voor een kundan of polki set, dit zal een zeer chique uitstraling

Collier

 

  1. Oorbellen

De oorbellen zorgen ervoor dat de bruidslook versterkt wordt. Als u geen oorbellen draagt ziet het er leeg uit, bovendien wordt het als een slecht teken beschouwd in de Hindoe Cultuur. Om deze reden zal je een hindoestaanse bruid altijd met oorbellen zien. Al onze oorknoppen zijn voorzien van een schroefsluiting. Een schroefsluiting biedt extra draagcomfort, veiligheid en zorgt ervoor dat de oorbel niet voorover gaat hangen.  

  1. Mangalsutra

Zonder een mangalsutra is het Hindoehuwelijk incompleet. De mangalsutra wordt tijdens het huwelijk omgedaan en wordt daarna iedere dag gedragen. Het is een belofte die het echtpaar met elkaar maakt om altijd met elkaar te zijn en elkaar te steunen. De mangalsutra moet iedere dag gedragen worden. Daarom is het fijn om een mangalsutra te hebben, die zowel bij de westerse kleding als traditionele kleding gedragen kan worden. Onze collectie bestaat uit grote traditionele mangalsutra’s en uit kleine mangalsutra’s met zirkonia stenen voor een moderne look. Copyright © 2018 Baldev Juweliers