RINGMAAT BEPALEN

Uw ringmaat bepalen, hoe doet u dat?

U kent uw ringmaat niet of wilt de ringmaat van uw partner stiekem bepalen – misschien omdat u haar/hem met een verlovingsring wilt verrassen? Wij laten u de mogelijkheden zien en presenteren een ringmaten tabel. Natuurlijk kunt u uw ringmaat ook op ieder moment in onze vestiging laten opmeten – wij adviseren u graag!

Ringmaten bepalen aan de hand van de vingeromtrek.

Eén van de eenvoudigste opties om te bepalen wat de ringmaat is, is het meten met behulp van een touwtje. Leg deze strak om de plek van de vinger waar u later de ring gaat dragen. Let er ook op dat het touwtje over de knokkel van de vinger kan schuiven, omdat bij sommige mensen het midden van de vinger dikker is dan de onderkant. U kunt dan vervolgens het touwtje vastknopen en precies daar afknippen waar de einden van het touwtje samenkomen. Dit stukje touw kunt u dan langs een lineaal houden en zo de ringmaat bepalen. Bij een lengte van 6,2 cm (62 mm) gaat het om een geschatte ringmaat van 62.

Belangrijk: uw vingers kunnen door externe invloeden zoals warmte/koude, tijd van de dag, vochthuishouding of het beoefenen van bepaalde sporten (bijv. tennis of handbal) van omvang veranderen. Wij raden daarom aan de ringmaten gedurende één of twee dagen te testen. De ring past dan optimaal, als hij soepel om de vinger gaat en met een beetje weerstand er weer af gaat.

Kent u uw ringmaat in een andere vorm, bijv. doorsnede of Amerikaanse ringmaat, dan kunt u ons deze ook doorgeven.

Ringmaat bepalen aan de hand van de doorsnede.

Voor deze methode heeft u een goed zittende ring van de persoon nodig die de ring later gaat dragen. Deze meet-methode is vooral geschikt als u uw aanstaande een aanzoek wilt doen en u de juiste ringmaat voor de passende verlovingsring wilt bepalen.

In het beste geval heeft de ring die u gebruikt om te meten dezelfde vorm als de ring die u heeft uitgekozen. Met behulp van een schuifmaat of liniaal kunt u de binnendiameter/doorsnede van de ring meten.

Whatsapp chat Whatsapp chat
Whatsapp chat Whatsapp chat