Mangalsutra Kopen In Nederland

Mangalsutra kopen in Nederland

Gaat u binnenkort trouwen? Is uw Mangalsutra aan vervanging toe? Dan bent u bij Baldev Juwelier in Amsterdam aan het juiste adres.

Baldev Juwelier in Amsterdam is uw Mangalsutra specialist.

Wij hebben in onze collectie moderne en tradiotionele modellen mangalsutras, gemaakt volgens traditionele wijze. Onze magalsutras zijn gemaakt van 22 karaat goud en er zijn modellen waarbij de hanger bezet met is met diamanten of zirconia steentjes. De ketting is gemaakt van in goud geregen zwarte kralen, die onmisbaar zijn voor een mangalsutra.

Wat is een Mangalsutra?

Een Mangalsutra is een traditionele Hindoe sieraad. Mangal-Sutra betekent “heilige-draad”. Tijdens het huwelijk bindt de bruidegom de Mangalsutra om de hals van de bruid als teken dat de vrouw nu getrouwd is. De vrouw houdt vervolgens de mangalsutra dagelijks aan. De Mangalsutra is het symbool van het huwelijk.

Hoe ziet een Mangalsutra eruit?

Een Mangalsutra is typisch gemaakt van goud met zwarte kralen. Het goud staat symbool voor Laxmi (de vrouwelijke godheid). De zwarte kralen staan symbool voor Shiva (de mannelijke godheid). De Mangalsutra in zijn geheel staat voor een kracht van het huwelijk waarvan de hanger een centrale punt vormt.

Wanneer mag ik een Mangalsutra dragen?

De eerste dag dat u de Mangalsutra om gaat dragen is de dag tijdens de Hindoe bruiloft, de Vivaah. Daarna houdt u de Mangalsutra gewoon dagelijks aan, ook tijdens het werk.

Kan ik een Mangalsutra op mijn werk dragen?

Sommige vrouwen vinden het dagelijks om hebben van een Mangalsutra nog een onwennig idee. Vergelijk in dit geval de Mangalsutra’s net als het om hebben van een trouwring. Mensen houden hun trouwring ook dag en nacht om.

Hoeveel kost een Mangalsutra?

Een Mangalsutra hoort gemaakt te zijn van goud met zwarte kralen. De versiering met kleuren en diamanten is een persoonlijke keuze. De prijs van een Mangalsutra begint zo vanaf €350,- en kan oplopen tot €2500,-

 

Waarom koopt u een Mangalsutra bij Baldev Juweliers?

  • De Mangalsutra’s van Baldev Juweliers zijn volgens traditionele Vedische methode gemaakt.
  • De Mangalsutra’s van Baldev Juweliers zijn allemaal gemaakt van nieuw zuiver goud. Hierdoor bent u er zeker van dat het goud niet eerder door iemand anders in gebruik is geweest. Dit is zeer essentieel voor een Mangalsutra. De Mangalsutra is dan vrij en zuiver om door de Pandit tijdens het huwelijk in te wijden.
  • De Mangalsutra’s van Baldev Juweliers zijn van 22 karaat gecontroleerd goud, handgemaakt en streng gecontroleerd op kwaliteit en draagbaarheid. Bij Baldev Juwelier koopt u een Mangalsutra die 10 jaar, 20 jaar of zelfs langer gedragen kan worden. U heeft garantie, mocht er wat stuk gaan binnen de garantie, dan wordt dit gratis voor u gerepareerd.
  • U kunt bij Baldev Juweliers een keuze maken uit een grote collectie Mangalsutra’s. Baldev Juweliers helpt u graag de juiste Mangalsutra te vinden.
Whatsapp chat Whatsapp chat
Whatsapp chat Whatsapp chat